The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: linkstructuur

Wat is een linkstructuur?

Een linkstructuur verwijst naar de manier waarop interne links zijn georganiseerd op een website. Het omvat alle links die op een website aanwezig zijn, waaronder navigatielinks, footerlinks, in-content links en links van de sitemap.

Een goede linkstructuur is belangrijk voor de zoekmachineoptimalisatie van een website, omdat het de manier waarop zoekmachines de inhoud van de website vinden en begrijpen kan beïnvloeden. Een georganiseerde linkstructuur maakt het gemakkelijk voor zoekmachines om de inhoud van een website te indexeren en te begrijpen, wat kan bijdragen aan een hogere rangschikking in zoekresultaten.

Een effectieve linkstructuur is georganiseerd in een hiërarchische structuur, waarbij de belangrijkste pagina's van de website de meeste links hebben en de onderliggende pagina's minder links. Het is ook belangrijk om de linkteksten te optimaliseren, zodat ze relevant zijn voor de pagina waarnaar wordt gelinkt en bijdragen aan de zoekmachineoptimalisatie van de website.

Het beheren van een goede linkstructuur vereist regelmatige evaluatie en bijwerking van de links op de website om ervoor te zorgen dat ze up-to-date en relevant blijven. Door het optimaliseren van de linkstructuur kunnen website-eigenaren bijdragen aan een betere zoekmachineoptimalisatie en een betere gebruikerservaring.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.