The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: linktekst

Wat zijn linkteksten?

Linkteksten zijn de zichtbare tekst die wordt gebruikt om een hyperlink te maken tussen twee webpagina's. Linkteksten zijn de woorden die worden gemarkeerd als een hyperlink en die gebruikers kunnen aanklikken om naar een andere webpagina te gaan.

Linkteksten zijn belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat zoekmachines zoals Google en Bing deze gebruiken als een van de vele factoren bij het bepalen van de rangschikking van de webpagina in de zoekresultaten. Goede linkteksten moeten relevant zijn voor de inhoud van de pagina waarnaar wordt gelinkt, en moeten een goede beschrijving geven van wat gebruikers kunnen verwachten te vinden op de gelinkte pagina.

Slechte linkteksten zijn vaak generieke woorden zoals "klik hier" of "lees meer", die weinig informatie geven over de inhoud van de gelinkte pagina en niet helpen bij het optimaliseren van de pagina voor zoekmachines. Daarentegen zijn relevante en specifieke linkteksten die de inhoud van de gelinkte pagina beschrijven beter voor SEO.

Linkteksten kunnen ook worden gebruikt om interne links te maken tussen pagina's op dezelfde website, wat kan helpen om de gebruikerservaring te verbeteren en de navigatie op de website te vergemakkelijken.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.