Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: kerncompetenties analyse

Wat is een kerncompetenties analyse? 

Een kerncompetenties analyse is een proces waarbij de kerncompetenties van een organisatie worden geïdentificeerd, geanalyseerd en gedefinieerd. Het doel van de analyse is om de organisatie te helpen de kerncompetenties te identificeren die nodig zijn om het bedrijf te laten groeien en te laten presteren. De analyse helpt ook om de kracht en zwaktes van de organisatie in kaart te brengen, waardoor er gerichte verbeteracties kunnen worden uitgezet. 

Stappen van een kerncompetentie analyse

1. Doelstellingen en strategieën vaststellen 

2. Kerncompetenties identificeren 

3. Analyseren van de competitieve positie 

4. Kerncompetenties definiëren

5. Strategieën ontwikkelen om kerncompetenties te versterken 

6. Implementatie van de strategieën 

7. Evaluatie van de resultaten 

Hoe werkt een kerncompetenties analyse? 

Een kerncompetenties analyse begint met de identificatie van de essentiële vaardigheden en kwaliteiten die nodig zijn om de organisatiedoelen te bereiken. Daarna worden de competenties geanalyseerd en gedefinieerd, zodat de juiste acties kunnen worden ondernomen. De analyse bevat ook een evaluatie van de huidige situatie, waardoor de juiste acties kunnen worden uitgevoerd om de doelstellingen te bereiken.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.