Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Google Chrome

Wat is Google Chrome?

Google Chrome is een gratis webbrowser, ontwikkeld door Google. Het is een van de meest gebruikte webbrowsers wereldwijd. Het wordt meer gebruikt dan Safari, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Google Chrome heeft een modern ontwerp en biedt een snelle en veilige internetervaring. Het heeft veel nuttige functies, zoals automatisch aanmelden, tabbladen, uitgebreide zoekfuncties, spellingscontrole, een incognitomodus en meer.

Hoe kan ik Google Chrome updaten?

Om Google Chrome te updaten, moet je eerst naar het Chrome-menu gaan en kiezen voor 'Hulp'. Vervolgens klik je op 'Over Google Chrome' om te controleren of je de laatste versie hebt. Als er een nieuwere versie beschikbaar is, wordt deze automatisch gedownload en geïnstalleerd. Als je een oudere versie hebt, klik je op 'Update Google Chrome' om te beginnen met het downloaden en installeren van de nieuwste versie.

Is Google Chrome veilig?

Ja, Google Chrome is een veilige browser. Het biedt een aantal geavanceerde beveiligingsfuncties die uw online activiteiten beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en hacking. De browser heeft ook een automatische updatefunctie die uw browser up-to-date houdt met de laatste beveiligingsupdates.

Wat zijn Chrome extensions?

Chrome extensions zijn kleine softwaretoepassingen die je aan je Chrome-browser kunt toevoegen. Sommige extensions voegen extra functionaliteit toe aan de browser, terwijl andere de prestaties van de browser verbeteren. Veel extensions zijn gratis en kunnen worden gebruikt om de browser aan te passen aan de behoeften van de gebruiker.

Wat zijn de meest populaire Google Chrome extensions?

 • Adblock Plus: een gratis browser-extensie waarmee gebruikers ongewenste advertenties en pop-ups op websites kunnen blokkeren. De extensie is beschikbaar voor veel populaire webbrowsers, waaronder Chrome, Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge en Safari.
 • Grammarly: een online grammaticachecker die helpt bij het schrijven van foutloze teksten. Het is een tool waarmee je je teksten nauwkeurig kunt controleren op zowel grammaticale als stijlfouten.
 • LastPass: een wachtwoordbeheerservice die u helpt uw wachtwoorden te beheren en te beschermen. Het is een veilige manier om al uw wachtwoorden en persoonlijke informatie op te slaan, zodat u ze overal kunt oproepen met een enkel masterwachtwoord.
 • Evernote Web Clipper: een browseruitbreiding die u kunt gebruiken om online webpagina's, artikelen, afbeeldingen en meer te bewaren in uw Evernote-notitieboek. Het maakt het eenvoudig om informatie die u op het web leest te bewaren, te organiseren en later te bekijken.
 • uBlock Origin: een open-source advertentieblokker voor uw webbrowser. Het is een gratis extensie dat advertenties en tracking scripts blokkeert die uw online privacy en prestaties kunnen schaden. Het is effectief in het blokkeren van pop-ups, banners en andere soorten online advertenties, terwijl het ook een werkbalk heeft waarmee u uw blokkeerinstellingen kunt aanpassen.
 • Honey: een online applicatie die gebruikers helpt bij het vinden van kortingen bij online aankopen. Het scant de webpagina's van winkels om kortingscodes te vinden die de klant kan gebruiken bij het afrekenen.
 • Dark Mode: een plugin voor websites die het mogelijk maakt om een donkere modus in te schakelen. Dark Mode geeft websites een donkere achtergrond en lichtere tekst, waardoor de site comfortabeler is om te lezen en de ogen minder worden vermoeid. Het kan ook helpen energie te besparen als je een laptop of computer op een scherm met een hoge helderheid gebruikt.
 • Google Translate: een Chrome-plug-in die het mogelijk maakt om webpagina's in meer dan 100 talen te vertalen. De plug-in gebruikt de krachtige Google Translate-machinevertalingsmotor om eenvoudig webpagina's in verschillende talen te vertalen. U hoeft alleen maar op de knop te klikken om de pagina in uw gewenste taal te vertalen. Lees ook onze blog over hoe betrouwbaar Google Translate is.
 • Tampermonkey: een gratis browser-extensie voor Google Chrome, Microsoft Edge, Safari, Opera Next en Firefox, die het mogelijk maakt om gebruikersscripten te installeren en beheren. Gebruikersscripten zijn kleine stukjes code die webpagina's aanpassen en wijzigen. Met Tampermonkey kunnen gebruikers de uitstraling en functionaliteit van websites veranderen en aanpassen.
 • OneTab: Een extensie waarmee gebruikers hun openstaande tabbladen in een enkele tab kunnen samenvoegen. De extensie maakt het gemakkelijker om meerdere tabbladen te organiseren en te herstellen. Het biedt ook de mogelijkheid om tabbladen op te slaan in een cloudopslagdienst.

Wat zijn de favo Google Chrome extensions van The Ecom Agency?

Wij van online marketing bureau The Ecom Agency gebruiken onderstaande plugins veel tijdens ons werk:

 • Facebook pixel helper: een gratis browser extensie voor Google Chrome waarmee gebruikers kunnen controleren of hun Facebook Pixel werkt zoals bedoeld. De extensie scant webpagina's voor Facebook Pixel events en toont de resultaten in een venster aan de rechterkant van de browser. Het helpt gebruikers om te controleren of hun Facebook Pixel correct is geïmplementeerd, of er fouten zijn in de instellingen van de pixel of als het algehele systeem niet werkt zoals verwacht. Lees ook onze blog over het installeren van de Facebook pixel.
 • TikTok pixel helper 2.0: een gratis tool die gebruikers helpt bij het instellen van de TikTok Pixel voor hun website. Met deze tool kunnen gebruikers de prestaties van hun advertenties meten, gericht adverteren en betere resultaten behalen. De tool bevat verschillende mogelijkheden, waaronder het controleren van de installatiestatus van de pixel, het bijhouden van conversies, het debuggen van pixel-fouten en het beheren van pixel-instellingen.
 • Pinterest tag helper: een tool die je helpt met het installeren van de Pinterest tag voor Pinterest ads.
 • Snap pixel helper: een tool die je helpt bij het installeren van de Snapchat pixel voor Snapchat ads.
 • Bit.ly: een tool waarmee je lange URL’s kunt inkorten naar korte en makkelijk te onthouden URL’s. Het is een gratis dienst die gebruikt wordt om online delen en verkorten van webpagina’s te vergemakkelijken.
 • Loom: een uitbreiding voor Chrome waarmee gebruikers snel en gemakkelijk video's kunnen opnemen, bewerken en delen. Gebruikers kunnen video's opnemen met hun webcam, hun computerscherm of zelfs beide tegelijk. Dit is een schermopname die je maakt voor een klant van bijvoorbeeld een e-mail marketing account in Klaviyo. Deze video's kunnen vervolgens worden bewerkt met een reeks functionaliteiten voor het toevoegen van tekst, tekens, afbeeldingen en meer. Ze kunnen ook worden gedeeld via link of naar sociale mediaplatforms.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.