Betekenis: Facebook pixel

De Facebook Pixel wordt gebruikt voor Facebook ads. Het is een hele kleine afbeelding die op elke pagina van een website staat en meerdere gebeurtenissen door kan meten. De Facebook pixel maakt het namelijk mogelijk om data te verzamelen over mensen die jouw website bezoeken. Daarnaast maakt de Facebook pixel het mogelijk om bijvoorbeeld conversie metingen, retargeting lijsten en lookalike audiences toe te voegen.

Facebook pixel installeren

Wie regelmatig bezig is met adverteren in Facebook, is hoogstwaarschijnlijk ook op de hoogte van de Facebook Pixel en het belang ervan. Online marketeers kunnen namelijk niet zonder. Maar hoe stel je de  Facebook Pixel in? In deze blog lees je hoe je de Facebook pixel kan installeren.

Tracking problemen met de Facebook pixel oplossen?

Weet je nog, in “the good old days”, toen het beheren van social media ad’s nog eenvoudig was? Voor de iOS 14.5 update kon Facebook- en Instagram gebruikers nog tracken vanuit verschillende kanalen. Dit kon toen tot wel 28 dagen en kreeg je daarbij altijd een advertentiereport waar je op kon vertrouwen. Helaas is sinds begin 2021 online adverteren een stuk moeilijker geworden dankzij deze update.

Wij hebben een tool gevonden die deze problemen oplost voor Shopify webshops. Lees meer hierover in deze blog.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.