Betekenis: iOS 14 update?

Wat is er verandert voor adverteerders sinds de iOS 14.5 update van Apple?

De Apple iOS14.5-update betekent dat social media advertentie-aanbieders, waaronder Facebook & TikTok, beperkte toegang krijgen tot de Identifier for Advertisers (IDFA) op iPhones. Dit betekent dat bedrijven die advertenties op social media willen plaatsen, hier eerst toestemming voor moeten vragen bij gebruikers. Deze beperkingen hebben een directe impact op de advertentie-ervaring en de metingen die aanbieders kunnen uitvoeren, waardoor het meer tijd en geld kost om meer gerichte advertenties te creëren.