Betekenis: Adset

Facebook en Instagram ads campagnes bestaan uit advertentiesets. Advertentiesets zijn groepen advertenties die op dezelfde manier, op hetzelfde moment en op dezelfde plaatsen worden uitgevoerd in dezelfde adset budget optimization campagne of CBO campagne. Als je een advertentieset oftewel adset maakt, worden de keuzes die je op het advertentiesetniveau maakt automatisch toegepast op alle advertenties in de set.

In de advertentieset binnen de Facebook ads manager kies je (een van de) ideale doelgroep(en) voor jouw campagne, zoals de locatie, het geslacht, de leeftijd en de interesse(s). Je kunt in een adset ook bepaalde kenmerken uitsluiten van mensen die je niet in je doelgroep wilt hebben. Bijvoorbeeld mensen die de afgelopen 30 dagen al iets aangeschaft hebben op de betreffende webshop. Verder kun je ook een budget en planning instellen en je plaatsingen kiezen. Een ander woord wat gebruikt wordt voor adset is doelgroep.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.