The Ecom Agency blog

Google Translate

Wat is Google Translate?

Google Translate is een gratis online vertaaldienst van Google die woorden, zinnen en webpagina's onmiddellijk kan vertalen tussen bijna elke taal. De service biedt een uitgebreide reeks functies, waaronder de mogelijkheid om teksten te vertalen, spraakopnames te vertalen, korte teksten te lezen in verschillende talen en foto's te scannen om tekst in meer dan 100 talen te vertalen. Google Translate is beschikbaar op bijna elk apparaat, waaronder smartphones, tablets, computers en slimme speakers. 

Hoe betrouwbaar is Google Translate?

Google Translate is een handig hulpmiddel voor mensen die met andere talen moeten werken, maar het is geen vervanging voor professionele vertaling. Waar kun je Google Translate wél voor gebruiken en hoe betrouwbaar is Google Translate precies? Op die vragen geven wij antwoord in een van onze blogs. Lees nu onze blog over hoe betrouwbaar Google Translate is. 

Google Translate app

Google Translate heeft ook een mobiele app voor Android, iOS en Windows Phone. Je kunt de mobiele app voor Google Translate gratis downloaden in de App store / Google Play store. Op je computer kun je Google Translate vinden door naar translate.google.com te gaan. 

Beter vindbaar worden in Google?

Wil jij met jouw bedrijf beter vindbaar worden in Google door middel van SEO of Google ads? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een online marketing bureau gespecialiseerd in e-commerce met veel ervaring met zowel zoekmachine optimalisatie als adverteren op Google. Bekijk onze Google ads en SEO pagina voor meer info of plan hier een gratis strategiegesprek in om de mogelijkheden voor jouw onderneming op Google te bespreken. 

Wat verschil tussen Google Translate en DeepL?

Google Translate en Deepl zijn beide online vertaaldiensten, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Hieronder staan enkele van de belangrijkste verschillen tussen Google Translate en Deepl:

  • Kwaliteit van de vertalingen: Over het algemeen wordt Deepl beschouwd als nauwkeuriger dan Google Translate. Dit komt doordat Deepl gebruikmaakt van neurale netwerken en diepere vertaalalgoritmen die betere resultaten opleveren.
  • Talenondersteuning: Google Translate ondersteunt momenteel meer dan 100 talen, terwijl Deepl ongeveer 40 talen ondersteunt. Google Translate biedt ook de mogelijkheid om te vertalen tussen talen die niet rechtstreeks met elkaar verbonden zijn, terwijl Deepl alleen rechtstreekse vertalingen ondersteunt.
  • Gebruiksgemak: Google Translate is zeer gebruiksvriendelijk en is gemakkelijk toegankelijk via de Google Translate-website of de Google Translate-app. Deepl heeft een vergelijkbare gebruikersinterface, maar het kan soms iets moeilijker zijn om te navigeren dan Google Translate.
  • Extra functies: Deepl biedt enkele extra functies die niet beschikbaar zijn op Google Translate, zoals de mogelijkheid om de toon van een tekst te analyseren en in de vertaling te integreren, evenals de mogelijkheid om documenten en bestanden te vertalen.
  • Privacy en gegevensbeveiliging: Deepl heeft een sterker privacybeleid dan Google Translate. Deepl beweert dat de vertalingen volledig anoniem en vertrouwelijk zijn en niet worden opgeslagen of gebruikt voor andere doeleinden dan de vertaling zelf. Google Translate heeft in het verleden enige kritiek gekregen vanwege privacyproblemen.

Kortom, Deepl is over het algemeen nauwkeuriger en heeft een sterker privacybeleid dan Google Translate. Echter, Google Translate ondersteunt meer talen en heeft extra functies die handig kunnen zijn. Het hangt dus af van uw specifieke behoeften welke vertaaldienst het beste voor u is.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.