Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Geofencing

Wat is geofencing?

Geofencing is een technologie die gebruikmaakt van GPS, Wi-Fi of RFID om virtuele grenzen te creëren rond een fysieke locatie. Wanneer een apparaat zich binnen zo'n virtuele grens bevindt, kunnen er verschillende acties worden uitgevoerd, zoals het verzenden van een bericht naar de gebruiker of het activeren van een bepaalde app om te reageren op de locatie. Geofencing wordt vaak gebruikt voor toepassingen zoals marketing, beveiliging en locatiebewaking. 

Waarom word geofencing gebruikt in de marketing? 

Geofencing in de marketing wordt gebruikt om gepersonaliseerde berichten te sturen naar mensen die zich binnen een bepaalde locatie bevinden. Zo kunnen bedrijven hun doelgroep beter begrijpen en gerichte aanbiedingen doen. Bovendien kunnen bedrijven hun klantenloyaliteit verhogen door leuke promoties te bieden op basis van locatie. Geofencing kan ook worden gebruikt om klanten te herinneren aan producten of diensten die in de nabijheid worden aangeboden.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.