The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Franchise

Wat is een franchise?

Een franchise is een vorm van samenwerking waarbij een bedrijf (de franchisenemer) het recht krijgt om een bekend merk, product of dienst te verkopen of aan te bieden onder licentie van een ander bedrijf (de franchisenemer).

Het doel is om de groei en de uitbreiding van het bedrijf te versnellen door middel van de distributie van het product of de dienst via franchisenemers. In ruil hiervoor betaalt de franchisenemer een vergoeding aan het moederbedrijf, die kan bestaan uit startkosten, royalty's en opleidingskosten.

De franchisenemer ontvangt daarentegen de ondersteuning en begeleiding van het moederbedrijf, waaronder training en opleiding, marketing en reclame, en productontwikkeling. Ook heeft de franchisenemer toegang tot het productassortiment en de kennis van het moederbedrijf, en maakt hij gebruik van het bekende merk en de reputatie van het bedrijf.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de franchisenemer zelf verantwoordelijk is voor de dagelijkse activiteiten en beslissingen van het bedrijf, terwijl het moederbedrijf verantwoordelijk is voor het aanbieden van ondersteuning en training.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.