The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Fulfilment by Merchant (FBM)

Fulfillment by Merchant (FBM) is een verkoopmodel op Amazon waarbij de verkoper verantwoordelijk is voor het opslaan, verzenden en verwerken van de producten die hij verkoopt op Amazon. Bij FBM is de verkoper zelf verantwoordelijk voor het beheer van zijn voorraad, het verzenden van producten aan klanten en het verwerken van retouren en terugbetalingen.

Met FBM heeft de verkoper de controle over zijn voorraad en logistiek en kan hij zijn producten verkopen onder zijn eigen merknaam en prijsstrategie. Het biedt verkopers de mogelijkheid om de verkoop van producten te verbeteren door een betere controle over de kosten en de verzendingssnelheid te hebben.

Het nadeel van FBM is dat de verkoper verantwoordelijk is voor het beheer van alle logistieke aspecten van de verkoop, zoals het opslaan en verzenden van producten, het verwerken van retouren en terugbetalingen en het handhaven van een correcte voorraadbeheer. Dit kan voor sommige verkopers een uitdaging zijn en kan de tijd en middelen vereisen om dit efficiënt en effectief uit te voeren.

Reactie plaatsen