The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: DuckDuckGo

Wat is DuckDuckGo?

DuckDuckGo is een zoekmachine die zich richt op privacy en het verminderen van online tracking. Het bedrijf beweert dat het geen persoonlijke informatie verzamelt of opslaat en dat het zoekresultaten levert die niet zijn aangepast aan de gebruiker op basis van hun browsegeschiedenis.

In tegenstelling tot veel andere zoekmachines, gebruikt DuckDuckGo geen gepersonaliseerde advertenties om geld te verdienen. In plaats daarvan genereert het inkomsten door advertenties te tonen op basis van de zoekwoorden van de gebruiker. Het bedrijf biedt ook een reeks andere privacygerichte tools aan, waaronder een extensie voor webbrowsers die helpt bij het blokkeren van online trackers en andere advertenties.

DuckDuckGo is populair geworden bij mensen die zich zorgen maken over hun privacy op het internet en op zoek zijn naar een alternatief voor zoekmachines zoals Google.

Hoe veilig is DuckDuckGo?

DuckDuckGo probeert de veiligheid van zijn gebruikers op verschillende manieren te waarborgen:

  1. Privacy: DuckDuckGo verzamelt geen persoonlijke informatie van gebruikers, zoals zoekopdrachten, IP-adressen of andere identificeerbare informatie. Hierdoor is het voor adverteerders en andere derden veel moeilijker om de activiteiten van gebruikers online te volgen.
  2. Gebruik van beveiligde verbindingen: DuckDuckGo maakt gebruik van versleutelde HTTPS-verbindingen om de privacy van gebruikers te beschermen en te voorkomen dat hun zoekopdrachten worden onderschept.
  3. Bescherming tegen spam en malware: DuckDuckGo maakt gebruik van verschillende technologieën om gebruikers te beschermen tegen spam en malware, zoals het blokkeren van advertenties van verdachte websites en het waarschuwen van gebruikers voor mogelijke risico's.
  4. Geen gepersonaliseerde advertenties: DuckDuckGo toont geen gepersonaliseerde advertenties op basis van de zoekopdrachten van gebruikers. In plaats daarvan worden advertenties gebaseerd op de zoekwoorden zelf, waardoor het voor adverteerders veel moeilijker is om informatie over individuele gebruikers te verzamelen.

Over het algemeen streeft DuckDuckGo ernaar om een veiligere en meer privé-zoekervaring te bieden dan veel andere zoekmachines. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van privacy en wordt door veel mensen beschouwd als een betrouwbaar alternatief voor zoekmachines zoals Google.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.