Betekenis: Malware

Wat is malware?

Malware is kwaadaardige software die is ontworpen om computersystemen te beschadigen, gegevens te stelen, toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie of andere schadelijke activiteiten uit te voeren. Malware kan verschillende vormen aannemen, waaronder virussen, wormen, Trojaanse paarden, spyware en ransomware.

Malware kan worden verspreid via verschillende kanalen, zoals geïnfecteerde e-mails, geïnfecteerde websites, onveilige software-installaties en andere vormen van dataoverdracht. Om zichzelf te beschermen tegen malware, moeten gebruikers voorzichtig zijn met het openen van onbekende e-mails en het downloaden van onbekende bestanden. Het is ook belangrijk om antivirussoftware te installeren en deze regelmatig bij te werken om de nieuwste bedreigingen te detecteren en te verwijderen.