The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Antivirussoftware

Wat is antivirussoftware?

Antivirussoftware is software die is ontworpen om kwaadaardige software of malware op te sporen, te voorkomen en te verwijderen van een computer of ander apparaat. Het doel van antivirussoftware is om de beveiliging van een systeem te verbeteren door potentiële bedreigingen te detecteren en te elimineren.

Antivirussoftware kan verschillende methoden gebruiken om malware te detecteren, zoals het scannen van bestanden op het systeem op zoek naar bekende patronen van kwaadaardige code, het monitoren van het gedrag van het systeem om verdachte activiteiten te detecteren, en het gebruik van heuristische analyse om onbekende bedreigingen te identificeren.

Antivirussoftware kan ook een realtime beveiligingsfunctie bieden om te voorkomen dat malware het systeem binnendringt, en kan automatische updates uitvoeren om de nieuwste bedreigingen te detecteren en te verwijderen. Sommige antivirusprogramma's bieden ook aanvullende beveiligingsfuncties, zoals een firewall en bescherming tegen phishing-aanvallen.

Het gebruik van antivirussoftware is essentieel om de beveiliging van een systeem te verbeteren en om te voorkomen dat kwaadaardige software schade aanricht. Het is echter belangrijk om te onthouden dat geen enkele antivirussoftware 100% effectief is tegen alle soorten malware, dus het is belangrijk om ook voorzichtig te zijn bij het openen van e-mails, het downloaden van software en het surfen op internet.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.