The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Consumptie

Wat is consumptie?

Consumptie is het proces waarbij individuen of huishoudens goederen en diensten aanschaffen voor hun eigen gebruik of genot. Dit kan variëren van basisbehoeften zoals voedsel en kleding tot luxegoederen zoals reizen en entertainment.

Consumptie is een belangrijke factor in de economie, omdat het een directe invloed heeft op de vraag naar goederen en diensten en daarmee op de productie en werkgelegenheid. Hoge consumptie kan leiden tot economische groei, terwijl lage consumptie kan leiden tot economische krimp.

Overheden en bedrijven houden de consumptie goed in de gaten om trends en veranderingen in de vraag te signaleren en daarop in te spelen. Bijvoorbeeld, als er een trend is van hogere consumptie van milieuvriendelijke producten, kunnen bedrijven hun aanbod daarop aanpassen om aan de vraag te voldoen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.