The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis Pinterest Boards

Wat zijn Pinterest Boards?

Pinterest Boards zijn verzamelingen van Pins die zijn georganiseerd rond een bepaald thema. Elke gebruiker op Pinterest kan meerdere boards maken en deze vervolgens vullen met verschillende Pins die bij het thema passen.

Bij het maken van een board kan de gebruiker een titel en beschrijving opgeven, evenals een categorie selecteren om het board te helpen vinden in zoekopdrachten op Pinterest. Bovendien kunnen boards worden ingesteld als openbaar, zodat andere gebruikers ze kunnen vinden en kunnen volgen, of als privé, zodat alleen de eigenaar toegang heeft.

Het maken van boards is een belangrijk onderdeel van Pinterest-marketing, omdat het een manier is om de interesses van uw doelgroep te begrijpen en daarop in te spelen. Door boards te maken die gerelateerd zijn aan uw producten of diensten, kunt u uw merk onder de aandacht brengen en interactie aangaan met uw doelgroep.

Bovendien kunnen boards worden gebruikt om het verkeer naar uw website te stimuleren, omdat elke Pin in uw board een link bevat naar de oorspronkelijke bron van de afbeelding. Door uw website of blogposts op te nemen in uw boards, kunt u meer verkeer naar uw site genereren en de zichtbaarheid van uw merk vergroten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.