The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Partnership

Wat is partnership?

Een partnership (of partnerschap) is een zakelijke samenwerking tussen twee of meer bedrijven of organisaties, waarbij zij gezamenlijk werken aan een project, doelstelling of product. Het doel van een partnership is om de expertise en middelen van beide partijen te bundelen en zo tot een beter resultaat te komen dan wanneer zij individueel zouden opereren.

Partnerships kunnen verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het doel en de omvang van de samenwerking. Zo kan er sprake zijn van een strategisch partnership, waarbij twee bedrijven elkaar aanvullen en samenwerken op lange termijn. Ook kan er sprake zijn van een co-creatie partnership, waarbij twee partijen samen een nieuw product of dienst ontwikkelen. Andere voorbeelden van partnerships zijn joint ventures, allianties, franchise en samenwerkingsverbanden tussen bedrijven.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.