The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Extensie

Wat is een Extensie?

Een extensie is een toevoeging aan de bestandsnaam van een digitaal bestand om aan te geven welk type bestand het is. Het wordt meestal weergegeven als een reeks letters die volgt op de punt in de bestandsnaam, bijvoorbeeld ".pdf", ".docx", ".jpg", ".mp4", enzovoort.

De extensie van een bestand geeft aan welk programma of welke applicatie moet worden gebruikt om het bestand te openen en te bekijken. Bijvoorbeeld, een bestand met de extensie ".docx" kan worden geopend met Microsoft Word of een compatibel tekstverwerkingsprogramma.

Sommige extensies worden ook gebruikt om aan te geven wat voor soort inhoud er in het bestand zit, zoals ".mp3" voor audiobestanden en ".jpg" voor afbeeldingsbestanden. Andere veelgebruikte extensies zijn ".html" voor webpagina's en ".pdf" voor PDF-documenten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.