The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Balans

Wat is balans?

De balans is een financiële verklaring die de financiële positie van een bedrijf, organisatie of persoon op een bepaald moment in de tijd weergeeft. Het geeft een overzicht van de activa, vermogensbestanddelen die een waarde hebben, en de passiva, verplichtingen en schulden van de entiteit. De activa en passiva moeten in balans zijn, wat betekent dat de waarde van de activa gelijk is aan de waarde van de passiva.

De balans is een belangrijk document voor financiële beslissingen, zoals het bepalen van de kredietwaardigheid van een bedrijf of het bepalen van de liquiditeit van een bedrijf, of het vermogen om snel verplichtingen te betalen. Het is ook nuttig voor beleggers en aandeelhouders om te beoordelen of een bedrijf financieel gezond is en of het een goede investering is. De balans wordt meestal samengesteld als onderdeel van de jaarrekening van een bedrijf.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.