The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Biedstrategie

Wat is een Biedstrategie?

Een biedstrategie is een instelling in Facebook Ads waarmee adverteerders kunnen bepalen hoeveel ze willen bieden voor hun advertenties. Met de biedstrategie bepaal je wat je bereid bent te betalen voor de gewenste actie, zoals het klikken op de advertentie of het bereiken van een bepaald aantal vertoningen.

Er zijn verschillende biedstrategieën beschikbaar in Facebook Ads, zoals de Cost Per Click (CPC), Cost Per Impression (CPM) en Cost Per Action (CPA). Met CPC betaal je alleen wanneer iemand op je advertentie klikt, terwijl CPM betekent dat je betaalt voor elke 1000 keer dat je advertentie wordt vertoond. Met CPA betaal je alleen wanneer een specifieke actie wordt voltooid, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop.

Door de juiste biedstrategie te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je advertenties aan de juiste doelgroep worden getoond en dat je zo efficiënt mogelijk gebruik maakt van je advertentiebudget. Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende biedstrategieën om te zien wat het beste werkt voor jouw bedrijf en doelstellingen.

Hoe voer je een biedstrategie uit?

Om een biedstrategie uit te voeren in Facebook Ads, volg je de onderstaande stappen:

  1. Ga naar Advertentiebeheer en selecteer de campagne en advertentieset waarvoor je de biedstrategie wilt instellen.
  2. Klik op de knop 'Bewerken' naast de instellingen van de advertentieset.
  3. Ga naar de sectie 'Bieding en budget' en selecteer de gewenste biedstrategie uit de beschikbare opties, zoals Cost Per Click (CPC), Cost Per Impression (CPM) of Cost Per Action (CPA).
  4. Stel het bedrag in dat je bereid bent te betalen per klik, vertoning of actie, afhankelijk van de gekozen biedstrategie.
  5. Pas eventueel andere instellingen aan, zoals de dagelijkse of totale advertentiebudgetten.
  6. Sla de wijzigingen op en laat je advertenties draaien.

Het is belangrijk om de prestaties van je advertenties regelmatig te controleren en de biedstrategie indien nodig aan te passen om de beste resultaten te behalen. Houd daarbij rekening met de doelstellingen van je campagne en de kenmerken van je doelgroep.

Online marketing uitbesteden?

Heb jij geen tijd of zin om dit proces

helemaal in je eentje te moeten uitvoeren en ga jij in plaats

daarvan liever op zoek naar een online marketing agency met kennis van zaken, zodat jij veel tijd en moeite kunt besparen? Dan is The Ecom Agency

hét online marketingbureau waar jij naar op zoek bent. Wil jij je marketing zorgeloos uit handen geven, je sales

Sales is het proces van het verkopen van goederen en diensten aan klanten. Het verkoopproces omvat het identificeren van potentiële klanten, het leggen van contact, het begrijpen van hun behoeften, het..
een boost geven en je winst

Winst is het verschil tussen het inkomen dat iemand of een bedrijf verdient en de kosten die zij hebben gemaakt (marge) om dit inkomen te verdienen. Het is een manier om de financiële gezondheid en prestaties van..
maximaliseren op het gebied van Facebook adsTikTok adse-mail marketing en meer? Terwijl jij je focust op de zaken waar jij zelf het beste in bent. Plan dan nu een gratis strategiegesprek in door hier te klikken.Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.