The Ecom Agency kennisbank

Zhang Yiming

Wie is Zhang Yiming?

Zhang Yiming is een Chinese ondernemer en de oprichter van ByteDance, een technologiebedrijf dat vooral bekend is van de social media app TikTok. Zhang werd geboren in 1983 in de Chinese provincie Fujian en studeerde software engineering aan de Nankai Universiteit in Tianjin. Na zijn studie werkte hij voor enkele jaren bij verschillende internetbedrijven voordat hij in 2012 ByteDance oprichtte.

De oprichter van TikTok

ByteDance groeide snel onder leiding van Zhang en werd in 2018 het meest waardevolle startupbedrijf ter wereld. Het bedrijf heeft naast TikTok ook andere populaire apps ontwikkeld, zoals Douyin, Jinri Toutiao en Xigua Video. Zhang's vermogen wordt geschat op meer dan $ 35 miljard, waarmee hij een van de rijkste mensen ter wereld is.

Zhang staat bekend als een visionaire ondernemer en een pionier in de ontwikkeling van algoritmes die gebruikers gepersonaliseerde content kunnen bieden. Hij is ook een voorstander van kunstmatige intelligentie en heeft gezegd dat hij gelooft dat het een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van de technologie en het bedrijfsleven.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.