The Ecom Agency kennisbank

Vitalik Buterin

Wie is Vitalik Buterin?

Vitalik Buterin is de mede oprichter van Ethereum, een van de bekendste munten in de crypto wereld. Hij is geboren op 31 januari 1994 in Rusland, maar groeide op in Canada.


Het oprichten van Etheureum

Buterin ontwikkelde interesse in Bitcoin in 2011 en begon te schrijven voor het Bitcoin Magazine. Hij raakte echter gefrustreerd over de beperkte mogelijkheden van Bitcoin en besloot om een nieuw platform te ontwikkelen dat meer flexibiliteit en functionaliteit zou bieden. Dit resulteerde in de ontwikkeling van Ethereum, waarvan de whitepaper in 2013 werd gepubliceerd.

Buterin heeft tal van onderscheidingen ontvangen voor zijn werk aan Ethereum, waaronder de Thiel Fellowship in 2014 en de World Technology Award in 2015. Hij heeft ook verschillende andere projecten opgezet, zoals Plasma en Serenity, om de functionaliteit en schaalbaarheid van Ethereum te verbeteren.

Het vermogen van Vitalik Buterin

Het vermogen van Vitalik Buterin wordt in 2023 geschat op ongeveer €170 miljoen euro. Zijn vermogen is zeer volatiel door de koers van Ethereum.Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.