The Ecom Agency blog

Betekenis: Whitepaper

Wat is een whitepaper?

Een whitepaper is een document dat wordt gebruikt om informatie te verstrekken over een specifiek onderwerp of probleem en om een oplossing of benadering te presenteren die door een bedrijf of organisatie wordt geboden. Een whitepaper wordt vaak gebruikt in B2B-marketing en wordt beschouwd als een vorm van contentmarketing.

Een whitepaper is meestal langer dan een blogpost en biedt diepgaande informatie en analyse over een bepaald onderwerp of probleem. Het kan bijvoorbeeld een case study bevatten, onderzoeksresultaten of statistieken, en een beschrijving van een product of dienst die door het bedrijf wordt aangeboden en die kan helpen het probleem op te lossen. Het doel van een whitepaper is om potentiële klanten te informeren en te overtuigen van de expertise van het bedrijf en de waarde die het kan bieden.

Een whitepaper is vaak opgesteld door experts op het gebied van het onderwerp en wordt gepresenteerd in een professionele en goed gestructureerde vorm. Het kan worden gedistribueerd via de website van het bedrijf, via e-mail of sociale media, en kan worden gebruikt als een lead generation tool om contactgegevens van potentiële klanten te verzamelen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.