The Ecom Agency blog

Betekenis: Business-to-business (B2B)

Wat is b2b?

B2B staat voor business-to-business en verwijst naar een vorm van handel waarbij bedrijven producten of diensten verkopen aan andere bedrijven. Dit kan bijvoorbeeld een fabrikant zijn die producten verkoopt aan een groothandel, of een bedrijf dat softwareoplossingen biedt aan andere bedrijven.

B2B-marketing richt zich op het bereiken van besluitvormers binnen andere bedrijven en omvat vaak marketingstrategieën zoals contentmarketing, account-based marketing en lead generation. Het doel van B2B-marketing is om potentiële klanten te informeren over de waarde van de producten of diensten die worden aangeboden en hen te overtuigen om bij het bedrijf te kopen.

B2B-transacties zijn vaak groter en complexer dan B2C (business-to-consumer) transacties, omdat er meer mensen betrokken zijn bij de besluitvorming en er meer factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden, zoals logistiek, prijsstelling en service-level agreements.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.