The Ecom Agency blog

Betekenis: Business-to-Consumer (B2C)

Wat is b2c?

B2C staat voor business-to-consumer en verwijst naar een vorm van handel waarbij bedrijven producten of diensten direct verkopen aan consumenten. Dit kan bijvoorbeeld een kledingwinkel zijn die kleding verkoopt aan individuele klanten, of een online retailer die elektronica verkoopt aan consumenten via een website.

B2C-marketing richt zich op het bereiken van individuele consumenten en omvat vaak marketingstrategieën zoals sociale media-advertenties, e-mailmarketing en zoekmachineoptimalisatie. Het doel van B2C-marketing is om consumenten te informeren over de waarde van de producten of diensten die worden aangeboden en hen te overtuigen om bij het bedrijf te kopen.

B2C-transacties zijn vaak kleiner en minder complex dan B2B (business-to-business) transacties, omdat er minder mensen betrokken zijn bij de besluitvorming en er minder factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden, zoals logistiek en service-level agreements.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.