The Ecom Agency kennisbank

Ray Kroc

Wie is Ray Kroc?

Ray Kroc was een Amerikaanse ondernemer die vooral bekend staat als de man die McDonald's heeft opgebouwd tot de wereldwijde fastfoodketen die het vandaag de dag is. Kroc werd geboren op 5 oktober 1902 in Oak Park, Illinois en overleed op 14 januari 1984.

De oprichter van McDonald's

Kroc begon zijn carrière als verkoper van milkshake-machines en kwam in contact met de broers Richard en Maurice McDonald, die een restaurant runden met de naam McDonald's. Kroc zag het potentieel van het concept en overtuigde de broers om een franchise overeenkomst te tekenen, waarmee hij de rechten verwierf om McDonald's restaurants te openen in de rest van de Verenigde Staten en later in de wereld.

Kroc introduceerde verschillende innovaties in de fastfoodindustrie, waaronder het gebruik van gestandaardiseerde producten en processen, een uniforme uitstraling van alle restaurants en het gebruik van franchise modellen. Dit zorgde voor een snelle groei van McDonald's en de fastfoodketen werd al snel een van de meest herkenbare en succesvolle merken ter wereld.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.