The Ecom Agency kennisbank

Ray Kroc

Ray Kroc was een Amerikaanse ondernemer die vooral bekend staat als de man die McDonald's heeft opgebouwd tot de wereldwijde fastfoodketen die het vandaag de dag is. Kroc werd geboren op 5 oktober 1902 in Oak Park, Illinois en overleed op 14 januari 1984.

Kroc begon zijn carrière als verkoper van milkshake-machines en kwam in contact met de broers Richard en Maurice McDonald, die een restaurant runden met de naam McDonald's. Kroc zag het potentieel van het concept en overtuigde de broers om een franchise overeenkomst te tekenen, waarmee hij de rechten verwierf om McDonald's restaurants te openen in de rest van de Verenigde Staten en later in de wereld.

Kroc introduceerde verschillende innovaties in de fastfoodindustrie, waaronder het gebruik van gestandaardiseerde producten en processen, een uniforme uitstraling van alle restaurants en het gebruik van franchise modellen. Dit zorgde voor een snelle groei van McDonald's en de fastfoodketen werd al snel een van de meest herkenbare en succesvolle merken ter wereld.

Reactie plaatsen