The Ecom Agency Kennisbank

Paul Polman

Wie is Paul Polman?

Paul Polman is een Nederlandse zakenman en voormalig CEO van Unilever. Hij werd geboren op 11 juli 1956 in Enschede.

Polman studeerde bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen en begon zijn carrière bij Procter & Gamble. Hij werkte vervolgens bij diverse andere bedrijven voordat hij in 2006 bij Unilever kwam werken als Chief Financial Officer (CFO). In 2009 werd hij benoemd tot CEO van Unilever.

Tijdens zijn tijd als CEO richtte Polman zich sterk op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij introduceerde een aantal ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid, waaronder het streven naar 100% duurzame landbouwgrondstoffen en het verminderen van de milieu-impact van de productieprocessen van Unilever.

Polman ontving verschillende onderscheidingen voor zijn leiderschap op het gebied van duurzaamheid, waaronder de World Business Council for Sustainable Development's 'Leading CEO Award' in 2014. In 2018 verliet hij Unilever en sindsdien is hij actief als adviseur en investeerder bij verschillende duurzame initiatieven en bedrijven.

Het vermogen van Paul Polman wordt geschat op enkele tientallen miljoenen euro's. Hij staat bekend als een zeer succesvolle en invloedrijke zakenman met een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.