The Ecom Agency blog

Betekenis: Financieel manager (CFO)

Wat is een financieel manager?

Een financieel manager is een persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van de financiële aspecten van een organisatie. Deze persoon heeft meestal een brede scope en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van strategieën om de financiële gezondheid van de organisatie te waarborgen.

Een financieel manager heeft de taak om de financiën van de organisatie te beheren en te monitoren. Dit omvat het opstellen van financiële rapporten en budgetten, het bewaken van de financiële prestaties en het identificeren van risico's en kansen voor de organisatie.

Een belangrijke verantwoordelijkheid van een financieel manager is het ontwikkelen van financiële strategieën om de organisatie te laten groeien en bloeien. Dit omvat het identificeren van investeringsmogelijkheden, het beheren van schulden en het beheren van de cashflow.

Een financieel manager heeft ook de taak om de financiële processen en systemen van de organisatie te verbeteren. Dit omvat het ontwikkelen van beleid en procedures voor het beheren van financiële risico's, het beheren van het debiteuren- en crediteurenbeheer en het verbeteren van de financiële rapportagesystemen.

Daarnaast is een financieel manager verantwoordelijk voor het beheren van de relaties met financiële instellingen en andere belangrijke stakeholders. Dit omvat het onderhouden van relaties met banken, kredietverstrekkers en investeerders en het onderhandelen over financieringsovereenkomsten.

Kortom, een financieel manager is een ervaren en gespecialiseerde leider die verantwoordelijk is voor het beheer van de financiële aspecten van een organisatie. Deze persoon werkt nauw samen met andere leidinggevenden en medewerkers om ervoor te zorgen dat de organisatie haar financiële doelen bereikt en groeit.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.