The Ecom Agency Kennisbank

Matt Mullenweg

Wie is Matt Mullenweg?

Matt Mullenweg is een Amerikaanse programmeur en ondernemer, vooral bekend als medeoprichter van WordPress, een van de meest populaire contentmanagementsystemen ter wereld.

Mullenweg groeide op in Houston, Texas, en studeerde af aan de Universiteit van Houston met een graad in politieke wetenschappen. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar San Francisco en begon te werken bij CNET Networks als een software-ontwikkelaar. In 2003, op 19-jarige leeftijd, richtte Mullenweg samen met Mike Little WordPress op als een open-sourceproject.

WordPress groeide snel in populariteit en werd al snel een van de meest gebruikte contentmanagementsystemen op internet, met miljoenen websites die erop draaien. Mullenweg richtte ook Automattic op, het bedrijf achter WordPress.com en andere producten zoals Jetpack en WooCommerce.

Mullenweg is een voorstander van open-source-software en heeft bijgedragen aan vele andere open-sourceprojecten naast WordPress, zoals het besturingssysteem Ubuntu en de programmeertaal PHP. Hij heeft ook verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn bijdragen aan de open-sourcegemeenschap en de techindustrie in het algemeen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.