The Ecom Agency kennisbank

Marc Randolph

Wie is Marc Randolph?

Marc Randolph is een Amerikaanse ondernemer en investeerder die mede-oprichter is van Netflix. Hij werd geboren op 29 april 1958 in Chappaqua, New York.

De mede-oprichter en CEO van Netflix

Marc's carrière begon in de tech-industrie, waar hij verschillende startups oprichtte voordat hij in 1997 Netflix oprichtte met Reed Hastings. Het idee voor Netflix ontstond tijdens een brainstormsessie tussen Marc en Reed, waarbij ze zich afvroegen hoe het huren van films efficiënter en gemakkelijker kon worden gemaakt.

In de beginjaren van Netflix was Marc verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de technologie achter het platform. Hij was ook betrokken bij het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie en de groei van het bedrijf.

Het vermogen van Marc Randolph

Het vermogen van Marc Randolph wordt in 2023 geschat op €400 miljoen euro.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.