The Ecom Agency kennisbank

Gerard Philips

Wie is Gerard Philips?

Gerard Philips was een Nederlandse ondernemer en mede-oprichter van Philips, een van 's werelds grootste elektronicabedrijven. Hij werd geboren op 9 oktober 1858 in Zaltbommel, Nederland, en overleed op 25 januari 1942 in Den Haag, Nederland.

Het verhaal van Philips

Samen met zijn broer Anton Philips richtte Gerard Philips in 1891 het bedrijf Philips op, dat oorspronkelijk was gericht op de productie van gloeilampen. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende speler in de elektronica-industrie, met innovatieve producten zoals röntgenapparatuur, radio's en televisies.

Gerard Philips zijn invloed op de samenleving

Gerard Philips was ook een belangrijke filantroop en stond bekend om zijn inzet voor de verbetering van de leefomstandigheden van de arbeidersklasse. Hij richtte verschillende stichtingen op, waaronder de Philips-van der Willigen Stichting, die onderzoek financierde naar natuurkunde en scheikunde, en de Philips Stichting, die de sociale en culturele ontwikkeling van werknemers ondersteunde.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.