The Ecom Agency Kennisbank

George Clooney

George Clooney is een Amerikaanse acteur, regisseur en producent, geboren op 6 mei 1961 in Lexington, Kentucky. Hij begon zijn carrière als acteur in de jaren '80 en werd bekend door zijn rol als Dr. Doug Ross in de televisieserie ER. In de jaren 90 begon hij ook te regisseren en te produceren, en heeft hij verschillende succesvolle films geproduceerd.

Naast zijn carrière in de entertainmentindustrie is Clooney ook een succesvolle zakenman en investeerder. Hij heeft geïnvesteerd in verschillende bedrijven, waaronder een tequila-merk genaamd Casamigos, dat hij samen met zijn vriend Rande Gerber heeft opgericht. In 2017 verkochten ze het bedrijf voor $1 miljard. Clooney heeft ook geïnvesteerd in vastgoed en is eigenaar van verschillende eigendommen over de hele wereld.

Clooney staat ook bekend om zijn filantropisch werk en is betrokken bij verschillende goede doelen, waaronder Not On Our Watch, een organisatie die zich richt op het voorkomen van massale misdaden tegen de menselijkheid en armoede in de hele wereld.

Over het algemeen wordt George Clooney beschouwd als een van de meest succesvolle acteurs en zakenmensen in Hollywood, en zijn ondernemingen en investeringen hebben hem een geschat vermogen van meer dan $500 miljoen opgeleverd.

Reactie plaatsen