The Ecom Agency kennisbank

Eduardo Saverin

Wie is Eduardo Saverin?

Eduardo Saverin is een Braziliaans-Amerikaanse zakenman en medeoprichter van Facebook. Hij werd geboren op 19 maart 1982 in São Paulo, Brazilië. Hij ontmoette Mark Zuckerberg terwijl hij studeerde aan Harvard University en was een van de vroege investeerders en medeoprichters van Facebook.

Saverin investeerde aanvankelijk $ 1.000 in het bedrijf en speelde een belangrijke rol in de vroege ontwikkeling van het sociale netwerk. Hij werkte aan het bedrijfsplan, de financiën en hielp bij het verkrijgen van de eerste investeringen. In 2005 werd Saverin beschuldigd van het overtreden van zijn contract met Facebook en het schenden van het vertrouwen van het bedrijf. Hij en Zuckerberg kwamen uiteindelijk tot een schikking waarbij Saverin afstand deed van zijn rechten op het bedrijf in ruil voor een niet nader genoemd bedrag.

Na zijn vertrek bij Facebook heeft Saverin in verschillende bedrijven geïnvesteerd en is hij betrokken geweest bij verschillende filantropische en liefdadigheidsinitiatieven. Hij heeft ook geïnvesteerd in verschillende startende bedrijven in Zuidoost-Azië, waar hij momenteel woont en werkt.

Het vermogen van Eduardo Saverin

Het vermogen van Eduardo Saverin wordt in 2023 geschat op ongeveer €9,1 miljard euro.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.