The Ecom Agency kennisbank

Dietrich Mateschitz

Wie is Dietrich Mateschitz?

Dietrich Mateschitz is een Oostenrijkse zakenman en miljardair. Hij werd geboren in 1944 in Sankt Marein im Mürztal, Oostenrijk. Mateschitz studeerde marketing en werkte in de reclame-industrie voordat hij in 1984 Red Bull oprichtte, een energiedrankbedrijf.

Red Bull groeide snel en werd een van de meest herkenbare merken ter wereld, mede dankzij de sponsoring van extreme sporten en evenementen. Het bedrijf heeft ook een eigen Formule 1-team en bezit verschillende sport- en mediabedrijven.

Het vermogen van Dietrich Mateschitz?

Mateschitz heeft een geschat vermogen van meer dan €25,8 miljard (2022) en staat bekend om zijn liefdadigheidswerk en filantropie. Hij heeft verschillende goede doelen ondersteund, waaronder het Rote Kreuz in Oostenrijk, en heeft het oprichten van het Red Bull Institute of Technology gesponsord.

Mateschitz houdt ook van extreme sporten en is een fervent vlieger. Hij heeft verschillende records gevestigd in de luchtvaart, waaronder het vliegen met een helikopter over de Himalaya.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.