The Ecom Agency Kennisbank

Aad Ouborg

Aad Ouborg is een Nederlandse ondernemer en voormalig CEO van Princess Household Appliances, een bedrijf dat huishoudelijke apparaten produceert en verkoopt. Hij werd geboren op 17 mei 1957 in Den Haag.

Ouborg begon zijn carrière als verkoper van kantoorartikelen en richtte in 1994 Princess Household Appliances op, samen met een partner. Het bedrijf groeide snel en werd een belangrijke speler op de Europese markt voor huishoudelijke apparaten. In 2006 verkocht Ouborg het bedrijf aan een investeringsmaatschappij en nam hij afscheid als CEO.

Ouborg staat bekend als een succesvolle ondernemer met een creatieve en innovatieve benadering van zakendoen. Hij ontving diverse onderscheidingen en prijzen voor zijn ondernemerschap, waaronder de Erasmus Innovatie Award. Na zijn vertrek bij Princess Household Appliances richtte hij diverse nieuwe bedrijven op, waaronder een bedrijf dat gepersonaliseerde champagneflessen produceert en een bedrijf dat LED-verlichting ontwikkelt voor de agrarische sector.

Naast zijn ondernemersactiviteiten is Ouborg actief als investeerder en adviseur van start-ups en kleine bedrijven. Ook is hij betrokken bij diverse maatschappelijke en culturele initiatieven. Het vermogen van Aad Ouborg wordt geschat op enkele tientallen miljoenen euro's.

Reactie plaatsen