Wat is yoy?

Wat is YoY?


YoY, of Year-over-Year, is een financiële term die wordt gebruikt om de prestaties van een bedrijf of een bepaalde statistiek te vergelijken met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Het wordt vaak gebruikt om groei- of veranderingspercentages in de tijd te meten.


Wat kan je met YoY?


Met YoY kunnen bedrijven en analisten de jaarlijkse groei of verandering in verschillende aspecten van hun bedrijf analyseren, zoals omzet, winst, kosten, marktaandeel, klanttevredenheid en meer. Het stelt hen in staat om trends te identificeren, prestaties te evalueren en strategische beslissingen te nemen op basis van historische gegevens.


Hoe gebruik je YoY?


Om YoY te berekenen, vergelijk je de waarde van een bepaalde metriek voor de huidige periode met dezelfde periode van het voorgaande jaar en bereken je het verschil in percentages. Dit kan worden gedaan met behulp van eenvoudige wiskundige formules of met behulp van analysehulpmiddelen en softwareprogramma's die specifiek zijn ontworpen voor financiële analyse.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.