The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Yandex

Yandex is een zoekmachine en internetbedrijf dat gevestigd is in Rusland. Het werd opgericht in 1997 en is uitgegroeid tot een van de grootste en meest populaire zoekmachines in Rusland, vergelijkbaar met Google in veel andere landen.

Yandex biedt niet alleen zoekresultaten, maar ook een breed scala aan andere online diensten, waaronder e-mail, online kaarten, muziekstreaming en een online marktplaats voor goederen en diensten. Het bedrijf heeft ook een eigen webbrowser en mobiele app, evenals kunstmatige intelligentie-technologie en een spraakassistent.

Yandex heeft zich in de loop der jaren uitgebreid buiten Rusland en bedient momenteel meer dan 140 miljoen gebruikers in verschillende landen, waaronder Wit-Rusland, Kazachstan en Turkije. Het bedrijf heeft ook kantoren en activiteiten in verschillende andere landen over de hele wereld.

Net als andere zoekmachines gebruikt Yandex geavanceerde algoritmes en technologieën om de relevantie van zoekresultaten te bepalen en te verbeteren. Het bedrijf streeft ernaar om een snelle, nauwkeurige en nuttige zoekervaring te bieden aan gebruikers over de hele wereld.

Reactie plaatsen