Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Wat is een WordPress developer?

Wat doet een WordPress developer?

Een WordPress developer is een professional die gespecialiseerd is in het ontwikkelen, aanpassen en onderhouden van websites met behulp van het WordPress-platform. De taken van een WordPress developer kunnen onder meer het schrijven van aangepaste code, het maken van thema's, het ontwikkelen van plugins, het oplossen van technische problemen, het optimaliseren van prestaties en het zorgen voor beveiliging en updates omvatten. Ze werken vaak samen met webdesigners en klanten om functionele en visueel aantrekkelijke websites te bouwen. 

Wat verdient een WordPress developer? 

Het salaris van een WordPress developer varieert afhankelijk van factoren zoals ervaring, locatie, specialisaties en het type werkgever (freelance, bureau of bedrijf). Over het algemeen kunnen WordPress developers een jaarlijks salaris verwachten dat varieert van enkele tientallen tot enkele honderdduizenden euro's, afhankelijk van hun vaardigheden en ervaring. 

Is een WordPress website maken moeilijk? 

Het maken van een eenvoudige WordPress-website is over het algemeen niet moeilijk, vooral omdat WordPress is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten. Met behulp van het intuïtieve dashboard van WordPress kunnen gebruikers thema's selecteren, inhoud toevoegen en functionaliteit uitbreiden met plugins zonder dat er veel programmeerkennis nodig is. Voor meer geavanceerde aanpassingen, thema-ontwikkeling of plugin-creatie kan echter technische expertise nodig zijn. 

Wat kost een WordPress-website laten maken? 

De kosten voor het laten maken van een WordPress-website variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het ontwerp, de gewenste functies, de mate van aanpassing, en of je ervoor kiest om een professionele ontwikkelaar of een webbureau in te huren. De kosten kunnen variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro's.

Wat kost WordPress per jaar? 

De kosten van het gebruik van WordPress variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van je website. Hier zijn enkele kostenoverwegingen: 

  1. Domeinnaam: Gemiddeld kost een domeinnaam tussen de €10 en €20 per jaar. 
  2. Hosting: Hostingkosten variëren, maar je kunt verwachten ergens tussen de €3 en €30 per maand te betalen, afhankelijk van het type hosting en de provider. 
  3. Premium thema's en plugins: Sommige thema's en plugins kunnen extra kosten met zich meebrengen, variërend van gratis tot enkele honderden euro's. 
  4. Onderhoud: Het kan zijn dat je kosten maakt voor onderhoud, zoals het bijwerken van thema's en plugins, beveiliging en back-ups. Deze kosten kunnen ook variëren.

Over het algemeen kun je met een bescheiden budget een eenvoudige WordPress-website opzetten, maar de kosten kunnen toenemen naarmate je meer functies en aanpassingen nodig hebt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.