The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Website architectuur

Wat is een website architectuur?

Een website architectuur is de manier waarop de inhoud en de pagina's van een website zijn georganiseerd en gestructureerd. Het is een belangrijk aspect van zoekmachineoptimalisatie omdat een goede website architectuur kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring en zoekmachinevriendelijkheid.

Een website architectuur omvat onder andere de navigatiestructuur, interne links en categorieën die worden gebruikt om de inhoud van de website te organiseren. Een goede website architectuur zorgt ervoor dat gebruikers de informatie gemakkelijk kunnen vinden en dat zoekmachines de inhoud gemakkelijk kunnen indexeren en begrijpen.

Een website architectuur moet gemakkelijk te begrijpen en te navigeren zijn voor gebruikers, met een duidelijke hiërarchie van pagina's en subpagina's. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het gebruik van een drop-down menu of een duidelijke linkstructuur.

Het is belangrijk om de website architectuur regelmatig te evalueren en bij te werken, vooral als nieuwe inhoud wordt toegevoegd of de website verandert. Het optimaliseren van de website architectuur kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring en zoekmachineoptimalisatie, wat kan leiden tot meer verkeer, leads en conversies.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.