Betekenis: Webruimte

Wat is een Webruimte?

Webruimte, ook wel webhosting genoemd, verwijst naar de opslagruimte op een server die wordt gebruikt om webpagina's, bestanden en andere inhoud op te slaan die toegankelijk is via het internet. Deze opslagruimte is meestal beschikbaar via een hostingprovider die de infrastructuur en technologie levert die nodig is om de website of online toepassing toegankelijk te maken voor het publiek.

In deze webruimte kunnen verschillende soorten bestanden worden opgeslagen, waaronder HTML-pagina's, afbeeldingen, video's, audio en andere bestanden die worden gebruikt om de inhoud van de website te leveren. De hoeveelheid webruimte die nodig is, hangt af van de grootte van de website en het aantal bezoekers dat deze ontvangt.