The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Webhosting

Wat is webhosting?

Webhosting is een dienst waarbij een bedrijf of aanbieder ruimte op een server beschikbaar stelt voor websites. Het stelt de eigenaars van websites in staat om hun website te publiceren en bereikbaar te maken via het internet. Webhostingbedrijven bieden verschillende diensten, zoals het opslaan van bestanden, databases en e-mail, en kunnen ook hulp bieden bij het beheren en onderhouden van de website. 

Er zijn verschillende soorten webhosting, waaronder shared hosting, VPS (Virtual Private Server) hosting, dedicated hosting en cloud hosting. Het type webhosting dat iemand nodig heeft, hangt af van de grootte en vereisten van hun website, evenals de beveiligings- en prestatie-eisen. 

Door webhosting te gebruiken, hoeven website-eigenaren zich geen zorgen te maken over de technische aspecten van het hosten van hun website, zoals hardware, software, beveiliging en bandbreedte. Het stelt hen in staat om zich te concentreren op de inhoud en functionaliteit van hun website, terwijl het webhostingbedrijf zorgt voor de achtergrondinfrastructuur.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.