The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Viraliteit

Wat is Viraliteit?

Viraliteit verwijst naar de mate waarin inhoud, zoals een video, afbeelding, artikel of post, zich verspreidt op sociale media en andere online platforms door middel van delen, likes, reacties en andere vormen van betrokkenheid. In feite is het een maatstaf voor hoe snel en hoe breed een stuk inhoud zich verspreidt op het internet.

Een inhoudsstuk wordt als "viraal" beschouwd als het een hoog niveau van viraliteit bereikt, wat betekent dat het snel en wijd wordt gedeeld en de aandacht van een groot publiek trekt. Viraliteit kan worden bevorderd door de inhoud te optimaliseren voor sociale deelbaarheid en het promoten via sociale media- en influencer-netwerken.

Viraliteit is belangrijk voor marketeers en contentmakers omdat het kan helpen om de naamsbekendheid te vergroten, merkloyaliteit te stimuleren, nieuwe klanten te werven en de betrokkenheid bij het publiek te vergroten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.