The Ecom Agency blog

Wat is Vimeo en hoe werkt het?

Wat is Vimeo en hoe werkt het?

Vimeo is een online videoplatform dat gebruikers in staat stelt om video's te uploaden, te delen en te bekijken. Het werd opgericht in 2004 en staat bekend om zijn nadruk op hoge videokwaliteit en het bieden van een platform voor creatieve professionals. Vimeo wordt vaak gebruikt door filmmakers, videomakers, artiesten en bedrijven om hun videocontent te hosten en te delen.

Hoe het werkt:

 1. Aanmelden: Gebruikers kunnen een account aanmaken op Vimeo door zich te registreren met een geldig e-mailadres.
 2. Video's uploaden: Na het aanmaken van een account kunnen gebruikers hun video's uploaden naar hun Vimeo-account.
 3. Instellingen aanpassen: Vimeo biedt verschillende instellingen voor privacy en weergave, waarmee gebruikers de toegang tot hun video's kunnen beheren en de weergave-ervaring kunnen aanpassen.
 4. Delen en insluiten: Geüploade video's kunnen worden gedeeld via een directe link of ingesloten worden op andere websites.

Wat kan je doen met Vimeo?

Met Vimeo kun je:

 1. Video's delen: Upload video's en deel ze met anderen.
 2. Video's insluiten: Voeg video's toe aan je website of blog.
 3. Privacy-instellingen: Pas privacy-instellingen aan om de toegang tot video's te beheren.
 4. Statistieken bekijken: Ontvang inzichten in de prestaties van je video's met statistieken.
 5. Samenwerken: Werk samen met andere gebruikers door video's te delen en te reageren.

Wat is het verschil tussen YouTube en Vimeo?

Hoewel zowel YouTube als Vimeo videoplatforms zijn, zijn er enkele verschillen:

 1. Kwaliteit: Vimeo staat bekend om zijn nadruk op hoge videokwaliteit en wordt vaak gebruikt door professionals die waarde hechten aan beeldkwaliteit.
 2. Community: YouTube is meer mainstream en heeft een grotere gebruikersgemeenschap, terwijl Vimeo populairder is onder creatieve professionals.
 3. Reclame: Vimeo heeft doorgaans minder advertenties in vergelijking met YouTube, vooral op het gebied van gratis accounts.
 4. Monetisatie: Vimeo biedt opties voor makers om hun video's te verkopen of abonnementen aan te bieden, terwijl YouTube advertentie-inkomsten genereert voor makers.

Hoe veilig is Vimeo?

Vimeo heeft beveiligingsmaatregelen getroffen om de veiligheid van gebruikers en hun videocontent te waarborgen. Gebruikers kunnen privacy-instellingen aanpassen om de toegang tot hun video's te beheren. Net als bij elk online platform is het belangrijk dat gebruikers bewust zijn van hun accountinstellingen en delen wat ze comfortabel achten.

Wat kost een Vimeo-account?

Vimeo biedt verschillende abonnementen, waaronder een gratis basisaccount en betaalde abonnementen met extra functies. De kosten variëren afhankelijk van het type account en de functies die je nodig hebt. Raadpleeg de officiële website van Vimeo voor de meest actuele prijsinformatie en functieoverzichten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.