The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: vaste activa

Wat is vaste activa?

Vaste activa zijn bezittingen van een bedrijf die langer dan één jaar worden gebruikt om de activiteiten van het bedrijf uit te voeren. Dit zijn tastbare en niet-tastbare zaken die niet gemakkelijk te liquideren zijn en vaak van strategisch belang zijn voor het bedrijf.

Tastbare vaste activa zijn fysieke zaken zoals gebouwen, machines, voertuigen, computers en inventaris. Deze activa hebben een lange levensduur en worden gebruikt om het bedrijf te runnen. Ze worden in de boekhouding vaak gewaardeerd tegen hun aanschafwaarde verminderd met de afschrijving.

Niet-tastbare vaste activa zijn intellectuele eigendommen, zoals patenten, merkrechten en auteursrechten. Deze activa hebben geen fysieke aanwezigheid, maar kunnen toch een belangrijke waarde vertegenwoordigen voor het bedrijf.

Vaste activa zijn belangrijk voor een bedrijf omdat ze het vermogen van het bedrijf vertegenwoordigen om waarde te creëren op de lange termijn. Ze geven het bedrijf stabiliteit en waarde en kunnen ook worden gebruikt als onderpand voor leningen. Het is daarom van belang om een goede registratie en beheer van de vaste activa te hebben om een goed inzicht te krijgen in de waarde en het gebruik ervan.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.