The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Omnichannel

Wat is omnichannel?

Omnichannel is een aanpak voor het beheren van klantrelaties waarbij bedrijven en organisaties klanten op een consistente manier beleven via alle beschikbare kanalen, waaronder fysieke winkels, websites, mobiele apps, e-mail, telefoon, chat, enzovoort. Het doel van omnichannel is om een coherente en persoonlijke klantbeleving te creëren, ongeacht het kanaal dat de klant kiest voor interactie met het bedrijf of de organisatie. 

Omnichannel vereist een integratie van technologieën, processen en teams om de klantrelaties op een consistente en efficiënte manier te beheren. Hierdoor kan een bedrijf of organisatie een real-time en persoonlijke benadering bieden aan klanten, waardoor ze waardevolle informatie en aanbevelingen kunnen ontvangen die aansluiten bij hun individuele voorkeuren en behoeften. 

Omnichannel is een effectieve manier om de merkbeleving te versterken, de klanttevredenheid te verhogen en de verkoop te bevorderen. Het kan ook helpen om klanten te behouden en hen langer aan een bedrijf of organisatie te binden.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.