The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Marginale kosten

Wat zijn marginale kosten?

Marginale kosten zijn de extra kosten die gemaakt worden bij het produceren van één extra eenheid van een product. Het is dus de verandering in de totale kosten als er één extra product wordt geproduceerd. Marginale kosten kunnen bijvoorbeeld toenemen als er extra grondstoffen moeten worden ingekocht of als er extra arbeidsuren nodig zijn om een extra eenheid te produceren.

Het is voor bedrijven belangrijk om de marginale kosten te kennen, omdat het helpt bij het bepalen van de optimale productiehoeveelheid. Als de marginale kosten hoger zijn dan de opbrengsten van de extra geproduceerde eenheid, dan is het niet rendabel om deze extra eenheid te produceren. Als de marginale kosten lager zijn dan de opbrengsten, dan is het juist wel rendabel om deze extra eenheid te produceren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.