The Ecom Agency blog

Betekenis: Magento

Magento is een open source ecommerce platform dat wordt gebruikt voor het bouwen van online winkels. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen winkel te creëren, producten toe te voegen, betaalmethoden in te stellen en verschillende verkoopopties te gebruiken. Magento heeft verschillende functies en tools die bedrijven helpen hun online winkel te beheren.

Wat zijn de voordelen van Magento?

1. Magento is een flexibel e-commerce platform dat is aangepast aan de behoeften van elke organisatie. Het is een e-commerce oplossing die eenvoudig te configureren en te beheren is.

2. Magento biedt een intuïtief beheersysteem met een geavanceerde architectuur en een intuïtieve gebruikersinterface.

3. Magento is een open-source platform en de kosten zijn lager dan andere e-commerce oplossingen, waardoor het een ideale keuze is voor kleine en middelgrote bedrijven.

4. Magento biedt een enorme selectie aan functies en tools, waaronder betalingsgateways, zoekoptimalisatie, marketingstrategieën, beheer van productvoorraad en meer.

5. Magento biedt een gebruiksvriendelijke en intuïtieve webwinkelervaring aan klanten.

6. Magento is compatibel met vele bestaande systemen en technologieën, waardoor het eenvoudig te integreren is met andere systemen.

Wat zijn de nadelen van Magento?

1. Hoge eisen aan technische kennis: Magento vereist dat gebruikers een gevorderde kennis hebben van HTML, CSS, PHP, MySQL en Javascript om het platform goed te gebruiken.

2. Leercurve: Magento is een complex platform met veel opties. Omdat het zo veel mogelijkheden biedt, kan het aanvankelijk een steile leercurve hebben.

3. Hoge kosten: Magento is een open-sourceplatform, maar het heeft nog steeds een behoorlijke kostenpost. Om het platform goed te gebruiken, heb je een hosting-account, een ontwerp en een ontwikkelingsteam nodig.

4. Moeilijk te onderhouden: Magento heeft een complex systeem van modules, waardoor het moeilijk is om te onderhouden. Als je geen ervaren ontwikkelaar hebt, kan het moeilijk zijn om het platform goed te onderhouden.

5. Langzame prestaties: Magento kan aanzienlijk trager zijn dan andere e-commerceplatforms. Dit is slecht voor SEO en de UX. Hogere kosten voor hosting en verbeteringen kunnen de prestaties verbeteren, maar dit is een kostbare optie.

Webshop maken?

Bij The Ecom Agency gebruiken we geen Magento, maar Shopify voor het maken van een webshop. Het heeft bijna alle voordelen die Magento ook heeft en het is een stuk goedkoper en, naar onze mening, een stuk gebruiksvriendelijker en ook gebruikelijker voor ecommerce tegenwoordig.

Shopify is een e-commerce platform van de afgelopen jaren hard gegroeid is. Het werkt makkelijk en het is écht gericht op e-commerce. Als je zelf even iets wilt aanpassen kan je dit makkelijk doen via je laptop of smartphone. Ook zijn er duidelijke analytics beschikbaar in Shopify zelf, waar je de resultaten van je webshop (realtime) kunt monitoren. Shopify heeft onze voorkeur als platform om je webshop op te bouwen. Hier lees je hoe wij een Shopify webshop maken.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.