Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Klantenpiramide

Wat is een klantenpiramide? 

Een klantenpiramide is een visuele representatie van de verschillende klantengroepen waarmee een bedrijf te maken heeft. Het is een grafiek die de klanten in verschillende segmenten verdeelt, gebaseerd op hun waarde voor het bedrijf. De bovenste laag van de piramide vertegenwoordigt de meest waardevolle klanten, gevolgd door steeds minder waardevolle klanten naarmate je verder naar beneden gaat. Het doel van de klantenpiramide is om bedrijven te helpen hun klanten beter te begrijpen en te categoriseren, waardoor ze beter in staat zijn om waardevolle klanten aan te trekken en te behouden. 

Hoe werkt de klantenpiramide? 

De klantenpiramide begint bij de meest waardevolle klanten bovenaan de piramide, maar de grootte en breedte van elk segment varieert afhankelijk van het bedrijf. De bovenste laag van de piramide bestaat meestal uit klanten die de meeste inkomsten genereren, gevolgd door klanten met minder waarde die minder inkomsten genereren. De laagste laag bestaat uit potentiële klanten die nog niet klaar zijn om een aankoop te doen. Door de klantenpiramide te gebruiken, kunnen bedrijven hun marketingstrategieën aanpassen aan elk segment van de piramide, in plaats van al hun marketingactiviteiten op één klantgroep te richten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.