The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Inhaakkalender

Wat is een Inhaakkalender?

Een inhaakkalender is een kalender met daarin allerlei thema's, gebeurtenissen, feestdagen en evenementen die gedurende het jaar plaatsvinden. Het is bedoeld als hulpmiddel voor bedrijven en organisaties om relevante content en marketingcampagnes te creëren en te delen op sociale media of andere kanalen.

De inhaakkalender bevat bijvoorbeeld data van grote sportevenementen, nationale feestdagen, culturele evenementen, internationale dagen van bewustwording en allerlei andere gebeurtenissen die zich lenen voor creatieve marketingcampagnes. Door hierop in te haken en relevante content te delen, kunnen bedrijven en organisaties hun naamsbekendheid vergroten, hun merk versterken en de betrokkenheid van hun doelgroep vergroten.

Het gebruik van een inhaakkalender vereist wel dat de inhoud van de marketingcampagne relevant is voor de betreffende gelegenheid of evenement. Ook is het belangrijk om oog te hebben voor eventuele gevoeligheden of culturele verschillen die kunnen spelen rond bepaalde thema's of gebeurtenissen. Met een goede planning en creativiteit kan een inhaakkalender echter een effectief instrument zijn om het bereik en de betrokkenheid van een merk te vergroten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.