The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Deflatie

Wat is deflatie?

Deflatie is een economisch verschijnsel waarbij de algemene prijzen van goederen en diensten in een economie dalen over een bepaalde periode. Dit betekent dat dezelfde hoeveelheid geld meer waard wordt en dus meer goederen en diensten kan kopen.

Deflatie kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals een afname van de vraag naar goederen en diensten, een toename van de productiecapaciteit, daling van de productiekosten of een toename van de geldhoeveelheid.

Een lichte deflatie kan positief zijn voor consumenten omdat de koopkracht toeneemt en goederen en diensten goedkoper worden. Echter, wanneer deflatie aanhoudt kan het leiden tot problemen, zoals een vermindering van de economische groei, hogere werkloosheid en dalende inkomens.

Centrale banken kunnen proberen om deflatie te bestrijden door middel van het verlagen van rentetarieven en het stimuleren van de geldhoeveelheid. Ook kunnen overheden belastingen verlagen of uitgaven verhogen om de economie te stimuleren.

Deflatie is belangrijk om in de gaten te houden, omdat het invloed heeft op de prijzen van goederen en diensten, de rentetarieven, de economische groei en de levensstandaard van mensen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.